Tragédia: ketten meghaltak egy lakástűzben

Megosztás

Egy családi ház egyik szobája gyulladt ki Hajdúhadházon, a bent levők nem tudtak kimenekülni és a tűzoltók sem tudtak már segíteni rajtuk. Hétfőn reggel Cegléden is történt egy tragédia.

Vasárnap délután, nem sokkal negyed négy előtt riasztották a hajdúböszörményi tűzoltókat Hajdúhadházra, a Szárkút dűlő egyik családi házához, ahol egy huszonöt négyzetméteres szoba gyulladt ki.

Nyolc tűzoltó két járművel érkezett a helyszínre, a szobában korábban berendezési tárgyak égtek, a tűzzel érintett helyiségből két embert az ott tartózkodók kivittek, az életüket azonban már nem lehetett megmenteni.

A tűzoltók az épületet átvizsgálták, az izzó, parázsló részeket eloltották. Ezzel nem volt vége a szerencsétlen eseteknek. Hétfőn reggel hat órakor riasztották a tűzoltókat, hogy egy kétszintes, száz négyzetméteres családi ház alsó szintjén lévő szoba gyulladt ki Cegléden, a Vas utcában – írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A közlemény szerint három járművel tizenegy tűzoltó ment a helyszínre. Ekkor már csak kisebb tűz volt a huszonöt négyzetméteres szobában, ahol az ágy, bútorok és egyéb berendezési tárgyak égtek, az egységek rövid idő alatt eloltották a lángokat.

A tűzzel érintett szobában az ágy mellett, a földön fekve egy idős embert találtak a tűzoltók, akinek az életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már megmenteni.

Az OKF szerint a hideg időben megemelkedik a lakástüzek, melléképülettüzek száma, a hasonló esetek elkerülése érdekében érdemes egy füstérzékelőt vásárolni otthonra, és jobban figyelni egyedül élő rokonainkra, ismerőseinkre, szomszédjainkra.

(Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek